Epilare Laser NdYag 1064 nm

Cutera Laser NdYag 1064 nm este aprobat pentru:

  • Epilare
  • Reducere permanenta a pilozitatii
  • Tratamentul pseudofoliculitei a barbii

Tratamentul se poate folosi pentru toate tipurile de piele, inclusiv pielea neagra sau bronzata. Epilarea cu IPL nu se putea utiliza in astfel de cazuri.

Ce trebuie sa stie pacientul?

Sedintelevor fi multiple, in medie 8, spatiate la 2 luni interval, numarul de sedinte putand varia in functie de grosimea firului de par, gradul de pigmentare a pielii.

Epilarea nu este definitiva ci se obtine o reducere permanenta a pilozitatii prin distructia tintita a foliculului pilos, spre deosebire de IPL care are un efect temporar.

Cel putin cu o luna inainte de tratament, firele de par supuse epilarii nu trebuie smulse (epilare cu ceara, epilator etc), iar in momentul epilarii cu laserul Cutera trebuie proaspat ras sau folosita o crema epilatoare.

Trebuie folosita protectie solara post-interventie minim 4-6 saptamani cu FPS 50+.

Este necesar un control endocrinologic anterior.

Exista zone ce necesita o perioada mai mare intre sedinte (ex 3 luni in cazul epilarii spatelui).

Niciodata nu se va obtine reducerea completa, definitiva a pilozitatii ci o reducere importanta a acesteia cu remanenta unui numar redus de fire mai fine, subtiri si mai redus pigmentate.

Disconfortul resimtit de pacient pe durata sedintelor de epilare este mai mare daca zona tratata se afla pe o suprafata osoasa (tibie), daca pacientul are lucrari dentare metalice (epilare pentru mustata), daca numarul de foliculi pilosi este foarte mare (barba, inghinal).

Care sunt contraindicatiile?

Sarcina, cancere cutanate, aplicarea impulsului pe alunite, tratamente cu medicamente fotosensibilizante, expunerea la soare in perioada imediat urmatoare (concediu, lucru in exterior).