Tratamente dermatocosmetice cu Laser Cutera

Utilizarea surselor de lumina inteligenta (laser) este tot mai frecventa pentru epilare definitiva, pete pigmentare, afectiuni vasculare cutanate, intinerire a aspectului pielii. Avantajul major este efectul terapeutic strict pe leziunea vizata. Energia laser este absorbita de o “tinta” (melanina din pigmentatii sau foliculul pilos, hemoglobina din vase, apa) in functie de lungimea de unda selectata, fara lezarea semnificativa a tesutului cutanat inconjurator.

Ce ofera platformele Cutera?

Prin diferitele programe si setari, pacientii pot beneficia de tratamente ale leziunilor pigmentare si roseata (IPL), epilare (laser/IPL), tratamentul afectiunilor vasculare (telangiectazii, hemangioame) (laser/IPL), imbunatatirea texturii si aspectului pielii, rejuvenare (Cutera GENESIS, 3D expres), lifting nechirurgical (Cutera TITAN), peeling laser. Un mare avantaj al targeturilor diferite (melanina/hemoglobina/apa) este acela ca se pot folosi 3 sau chiar 4 tehnologii in aceeasi sedinta:

“3D” REJUVENARE – tratament pentru leziuni pigmentare (IPL), tratament eritem, textura (Laser GENESIS) si tratamentul laxitatii (TITAN).

Nu se pot face proceduri de acelasi tip in aceeasi sedinta pe aceeasi zona. Spre exemplu, nu se poate aplica laser GENESIS si tratament vascular sau epilare (laser).

Pacientii care doresc sa urmeze aceste tratamente trebuie informati ca nu au voie sa urmeze tratamente cu substante fotosensibilizante inainte de interventie (ex isotretino in pauza minima de 6 luni) si necesitatea protectiei solare pe toata durata tratamentului si post-interventional de minim 4-6 saptamani cu creme cu FPS 50+. Este important de stiut pentru medic daca suprafetele tratate au suferit alte tratamente anterioare: laser, IPL, injectari botox, fillere sau peelinguri, daca pacientul urmeaza tratamente anticoagulante, daca sufera de alergii, boli (vitiligo, herpes recidivant), daca are lucrari dentare metalice.

Care sunt contraindicatiile procedurilor cu Laser Cutera?

In primul rand sarcina, melanomul si orice leziune neobisnuita ce poate fi afectata de energia aplicata!

Proceduri ce pot fi aplicate cu Laserul Cutera:

  • Rejuvenare cu Laser GENESIS
  • Epilare Laser NdYag 1064 nm
  • Tratamente vasculare cu Laser NdYag
  • Lifting nechirurgical, tratamentul laxitatii cutanate Cutera TITAN